CEFood 2016 23-26 травня 2016 Київ, Україна http://cefood2016.in.ua/

Події, новини
EFFost

20th European Anthropological Association (EAA) Congress

Уряд Республіки Казахстан виділив громадянам України на 2016-2017 навчальний рік 40 освітніх грантів.

Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції інформує, що Уряд Республіки Казахстан в рамках Угоди між Міністерством освіти і науки України та Міністерством освіти і науки Республіки Казахстан про співпрацю в галузі освіти і науки виділяє в 2016-2017 навчальному році 40 освітніх грантів для навчання громадян України у вищих навчальних закладах Республіки Казахстан за програмами бакалаврату – 30, магістратури – 10. Вибір навчального закладу і спеціальності залишаються за кандидатами. 

Термін подачі документів – 20 травня 2016 року.

За додатковою інформацією звертатися до відділу міжнародних інтеграційних проектів та академічної мобільності в каб. А-308, вн.тел. 93-83.

Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Серце до серця» оголошує міжнародні поїздки

Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Серце до серця» оголошує міжнародні поїздки, які мають відбутися:

- перша «Я – європеєць» з 19 по 23 червня 2016 року за маршрутом Львів, Польща, Литва, Львів;

- друга з 19 по 26 червня 2016 року за маршрутом Львів, Польща, Литва, Латвія, Естонія, Фінляндія, Львів.

У формуванні груп можуть взяти участь студенти та викладачі нашого університету. Витрати на проживання, харчування та проїзд передбачаються за рахунок учасників поїздки.

За додатковою інформацією звертатися до відділу міжнародних інтеграційних проектів та академічної мобільності, тел. 287-93-83.

 

7 і 8 квітня 2016 року колектив університету радо вітав нашого почесного доктора, знаного ученого світового рівня, Хууба Леліевельда

7 і 8 квітня 2016 року колектив університету радо вітав нашого почесного доктора, знаного ученого світового рівня, Хууба Леліевельда. Як було попередньо анонсовано, професор Леліевельд люб’язно запропонував провести дві відкриті лекції для студентів та викладачів нашого університету з наступної тематики: 

Перша лекція - «Застосування найновіших сучасних методів для зберігання, переробки та приготування харчових продуктів» (метод пульсуючих електричних полів (ПЕП) та методу ультранадвисоким тиском).   

Тематика другої лекції - «Гігієнічні аспекти проектування та будівництво харчових підприємств»  (вибір оптимальної площадки гігієнічне обладнання, санітарна обробка тощо).

Слід  зазначити, що вказані питання належать до найбільш гострих та актуальних питань сьогодення.

Стосовно першої лекції наголосимо, що вказані питання у нашому університеті не знаходять належного висвітлення або побіжно висвітлюються, що ж до змісту другої прочитаної лекції, то очевидним є її виключне значення для знайомства наших студентів та викладачів з найновішими досягненнями сучасної європейської науки та технології.

У своїй презентації професор Леліевельд виклав детально історію розвитку зазначених технологій, сучасний стан, а також ознайомив слухачів з відповідним обладнанням, яке використовується в Європі.

Особливу цікавість викликали наведені нашим почесним лектором дані, щодо механізму дії як ПЕП, так і ультранадвисокого тиску на небажані мікроорганізми, а також, що найбільш цікаво, на мембрани клітин. Цікавість аудиторії викликали ілюстрації застосування ПЕП для підвищення виходу екстрагованих речовин із сировини після попередньої дії ПЕП. Ще більшу зацікавленість викликав ілюстративний матеріал про застосування технології ПЕП для безпосереднього приготування їжі. Так, фантастичним видається можливість приготування ростбіфу протягом декількох секунд.

Немає сумнівів, що презентація стосовно гігієнічних аспектів харчових виробів стане у пригоді нашим студентам та фахівцям, оскільки відомо, що ідеологія ЄС ставить своїм пріоритетом забезпечення харчової безпеки шляхом,  насамперед, дотримання найвищих стандартів гігієнічності.

Користуючись нагодою свого візиту до НУХТ,  професор Леліевельд, як член директорату EFFoST, високо оцінив стан підготовки до Конгресу CEFood 2016 загалом  відзначивши, що стан підготовки не викликає у нього занепокоєння.  

Крім того, він забов’язався сприяти поширенню інформації серед європейських колег для розширення кола делегатів Конгресу CEFood 2016.

Професор Хууб мав зустріч із ректором університету Анатолієм Українцем. Під час зустрічі сторони обговорили плани та перспективи співпраці НУХТ з європейськими асоціаціями, а також намітили шляхи подальшої інтеграції в науковий та освітній простір. 


Усі  права належать їх правовласникам. Використання інформації зі сторінок проекту тільки при згоді адміністрації проекту, з обов`язковим посиланням на джерело.

©2009-2012 http://www.nuft.in.ua
Created by MaFF.