Події, новини
IX Міжнародна виставка LABComplEX. Аналітика. Лабораторія. Біотехнології. HI-TECH – традиційне місце зустрічі лідерів лабораторної індустрії

18-20 жовтня 2016 року у ВЦ «КиївЕкспоПлаза» відбудеться IX Міжнародна виставка LABComplEX – головна подія лабораторної індустрії України, у рамках якої представлений весь спектр обладнання, технологій, спеціалізованих меблів, витратних матеріалів, а також комплекс послуг по створенню, оснащенню, модернізації всіх типів і видів лабораторій різних галузей промисловості, науково-дослідної сфери та медицини.

 

Мета виставки – в умовах стрімких євроінтеграційних процесів сприяти підвищенню кваліфікації фахівців галузі, обміну досвідом з міжнародними колегами, побудові довгострокових ділових відносин і впровадженню інноваційних науково-технічних рішень у більшість галузей промисловості України.

Вхід – вільний, за умови реєстрації на сайті Міжнародної виставки LABComplEX:

www.labcomplex.com

Відкрийте для себе світ сучасних вітчизняних і зарубіжних досягнень лабораторної індустрії – відвідайте IX Міжнародну виставку LABComplEX

 

18-20 жовтня 2016 року у ВЦ «КиївЕкспоПлаза», Київ, вул. Салютна, 2-Б!

 


Ознайомчі поїздки Holland Innovation Tours

Міжнародний сільськогосподарський кластер Нідерландів «Продуктова долина» («Food Valley NL» - http://www.foodvalley.nl) організовує 12 жовтня 2016 р. одноденні тематичні поїздки «Holland Innovation Tours» до Нідерландів для з метою ознайомлення із найбільш значимими інноваціями країни у сфері ведення аграрного та тепличного бізнесу.

У рамках «Holland Innovation Tours» передбачено сім тематичних пакетів («агротехнології», «економіка біомаси», «свіжі продукти харчування», «безпека продуктів харчування та здоров'я», «персоналізоване харчування», «технології молока та води» та «технології переробки»), кожний з яких можливо комбінувати із відвіданням наступного дня (13 жовтня 2016 р.) міжнародної виставки сільського господарства та продуктів харчування в м. Арнхем «Food Valley Expo 2016» (http://www.foodvalleyexpo.com/).

З умовами участі та порядком реєстрації в «Holland Innovation Tours» можна ознайомитись за посиланням:

http://www.foodvalleyexpo.com/wp-content/uploads/2016/06/HollandInnovationTours_12October2016.pdf

 

 

Німецька компанія з багаторічним досвідом «Bayer» дає можливість отримати стипендію на дослідницькі проекти в Німеччині.

До уваги студентів, аспірантів та викладачів

Національного університету харчових технологій!

Німецька компанія з багаторічним досвідом «Bayer» дає можливість отримати стипендію на дослідницькі проекти в Німеччині.

«Bayer» – це німецька компанія, з більш як 150-річною історією, основна діяльність якої пов'язана з охороною здоров'я і сільським господарством. Складається із близько 307 консолідованих компаній, які розташовані у 77 країнах світу. Головна штаб-квартира знаходиться в місті Леверкузен, Німеччина.

Основні пріоритети компанії - «Bayer: наука для кращого життя» якнайкраще описує її діяльність. На сьогодні це покращення якості життя людей шляхом запобігання, лікування та полегшення різноманітних захворювань внутрішніх органів та шкіри. У галузі сільського господарства, основними орієнтирами роботи компанії є вирощування здорових рослин, забезпечення тварин високоякісними кормами та як наслідок, отримання якісної сировини та продуктів харчування. Науково-дослідні і дослідно-конструкторські роботи компанії засновані на глибокому розумінні біохімічних процесів в живих організмах.

Компанія пропонує індивідуальну фінансову підтримку для студентів (до рівня доктора філософії включно) або молодих професіоналів, які мають намір приїхати до Німеччини для дослідження власного проекту. Це можуть бути: спеціальні навчальні курси, лабораторні завдання, дослідницькі проекти, стажування, магістратура або Ph.D.  програма.

Критерії вибору кандидатів:

ü конкретний проект з детальним планом проведення досліджень;

ü підтвердження від приймаючої організації, де проект буде реалізовуватись;

ü хороші оцінки проекту;

ü високий рівень прихильності справі.

Прийом заявок на стипендію відбуватиметься за наступними напрямками:

·        біотехнології та біоінженерія;

·        біохімія;

·        засоби захисту рослин, насіння , «зелена» біотехнологія;

·        природничі науки.

Для участі у проекті необхідно подати такі документи:

·        лист-підтвердження від приймаючої організації чи університету;

·        план-опис проекту (тривалість 2-12 місяців) з фінансовим планом у терміни з вересня 2016 року по серпень 2017;

·        будь-які додаткові документи, які дозволили б збільшити ваші шанси на участь;

·        найновіші документи про рівень освіти (виписка з оцінками чи додаток до диплома);

·        фото (3х4).

Останній термін подачі заявки:18 липня 2016 року.

Сайт:  www.bayer-foundations.com/en/international-fellowship.aspx   

За детальною інформацією звертатись до відділу міжнародних інтеграційних проектів та академічної мобільності (ауд. А-308).

 

 


23-26 травня 2016 р. наш університет приймав 8-й Центральноєвропейський конгрес з харчової науки CEFood-2016

23-26 травня 2016 р. наш університет приймав 8-й Центральноєвропейський конгрес з харчової науки CEFood-2016.

Ми, вчені та працівники академічної сфери, покладаємо великі сподівання та очікування на цей Конгрес із наступних причин:

1.    Політикум та істеблішмент України пов’язує перспективи процвітання країни з суттєвою активізацією експорту харчових продуктів (при чому продуктів, у першу чергу, із високою доданою вартістю), то, очевидно, постає необхідність, по-перше, гармонізації нормативів харчової безпеки, і, по-друге, гармонізації та сертифікації всіх технологічних процесів, а також низки інших задач. Це, по суті, є інтеграцією всього сектора харчової промисловості у технологічну та виробничу структуру Європейського Союзу. Нажаль, ми бачимо, що до сьогодні усі інтеграційні преси відносно харчової промисловості були скоріше декларативними, аніж дієвими. Сподіваємося, що даний Конгрес, який у значній мірі торкнувся саме цих аспектів, стане додатковим імпульсом для аналізу саме цих проблем.

2.    Важливою також була інтеграція академічної сфери в науково-дослідний та освітній простір Європейського Союзу. У даному випадку йдеться про спільну розробку учбових планів, розширення контактів із представниками університетів ЄС, залучення талановитої студентської молоді та дослідників у науковий та інформаційний простір Європейського Союзу.

Цих двох факторів достатньо для того, щоб визнати Конгрес надзвичайно важливою подією для української харчової науки.

Принагідно важливо згадати як наш університет отримав право на проведення даного Конгресу. Відповідно до встановленого порядку, викладеного у документах EFFoST, ми в належний час подали заявку, у якій описали значний досвід, що був напрацьований нашим університетом щодо організації та проведення міжнародних конгресів. Так, у 2013 році НУХТ приймав Північно- Східно-Європейський Конгрес з Харчової Науки (NEEFood-2013), який виявився доволі успішним. Не дивлячись на подану заявку та виконання всіх формальностей, процес присудження обернувся досить конфліктним, оскільки проти присудження Україні права приймати Конгрес CEFood 2016 виступили представники Болгарії та Словенії. Однак, більшістю голосів право приймати Конгрес все ж було вирішено надати нашому університету. Протягом двох років наш університет провів значну роботу з належної організації Конгресу та забезпечення абсолютно всіх моментів, які супроводжують проведення самого Конгресу: починаючи із забезпечення технічних засобів, закінчуючи зустріччю та розміщенням делегатів.

Порівнюючи цей 8-й Конгрес із попереднім 7-м, який відбувся у місті Охрід (Македонія), можна зробити висновок, що суттєво збільшилась кількість зарубіжних учасників, значно збільшилась кількість доповідей (як усних так і стендових), які було подано на наш Конгрес. Дуже приємно відмітити, що у роботі брали участь представники Македонії, Сербії, Хорватії, Угорщини, а також Нідерландів, Іспанії, Португалії, Великої Британії, Австрії, Швеції, Норвегії – країн, що не входять до сфери Центральноєвропейської ініціативи, але виявили неабияку зацікавленість. Характерною особливістю нинішнього Конгресу було те, що наш університет, як багатопрофільний учбовий заклад, займається науковими дослідженнями не тільки у царині харчової науки, а також і у суміжних областях – і саме ця обставина дозволила виділити не тільки власне харчові та технологічні напрямки роботи секцій, а також секцій, пов’язаних з енергетикою, автоматизацією, економікою та іншими питаннями. Приємно зазначити, що цей підхід мав великий успіх, оскільки саме в економічній та енергетичній секціях взяли участь багато іноземних делегатів.

Слід також підкреслити, що Європейські конгреси EFFoST (Європейської федерації харчової науки і технології) організовуються за участю компанії Elsevier, при чому питання фінансової діяльності страхуються у відповідних компаніях, а підготовку конгресів виконує безпосередньо штат Elsevier, то у нашому випадку абсолютно всі аспекти підготовки виконувались співробітниками НУХТ. Була зроблена, образно кажучи, грандіозна робота по: формуванню кількості учасників, направленню запрошень, розсилці інформаційних матеріалів щодо проведення Конгресу, відбувалось спілкування з європейськими та іншими національними асоціаціями, із вітчизняними виробниками, асоціаціями та іншими діячами в області харчової науки та технології.

Крім того, наголосимо ще й на тому, що наш університет володіє потужною науково-технічною базою – ми надали першокласні аудиторії, оснащені всім необхідним обладнанням для плідної роботи секцій та підсекцій.

У цілому, ми позитивно оцінюємо даний Конгрес і раді підкреслити, що у його роботі активно брала участь секція молодих вчених. За рішенням засідання Наукового комітету секції, було визначено три учасники: Катаріна Фарія (Іспанія), Катерина Хвостенко (Україна) та Андрій Булка (Україна), які отримали спеціальні нагороди нашого Конгресу, а також – право на участь у наступному 9-му Конгресі без реєстраційного внеску.

Комітетом Конгресу було розроблено насичену культурну програму, яка дала змогу всім делегатам Конгресу ознайомитись із нашим чудовим містом, відвідати найбільшу броварню Європи – пивзавод «Оболонь», відвідати Києво-Печерську Лавру та взяти участь у святкуванні Дня Європи, що проводився у нашому університеті. Кожний бажаючий міг здійснити подорож 10 країнами Європи та познайомитися з їх історією, традиціями, національними костюмами та культурою.

Конгрес завершився! Його блискучі результати та високі оцінки делегатів є свідченням того, що Конгрес став важливою віхою на шляху нашої інтеграції в європейський науковий та освітній простір, ще одним свідченням авторитетності університету в європейських наукових колах.

 

Іноземні делегати про Конгрес:

 

 

Dear all,

First of all I would like to express my happiness to have a chance to meet you finally. I am also very much grateful for excellent organisation for our arrival and departure in such a late hours.

As for the congress organisation thanks to you and your young colleagues it was very easy to find and reach every congress room or spot were congress took a place. After the opening ceremony I have attended one of the sessions organised. It was EHEDG & GHI Round Table which was very well organised and attended. It was also my great pleasure to see so many young people at the congress, especially in poster area with such a good presentations of theirs work. Thank you also for the excursion organisation to the brewery as well as all social activities where we had a chance to taste excellent food and beverages. For me the 8th CEFood congress was an excellent opportunity to see my dear colleagues and friends after so long time as well as to meet new ones.

For all of that thank you so much

Sincerely

 Prof. Kata Galic

Croatia

31 May 2016

 

Результат пошуку зображень за запитом CEFood 2016

CEFood 2016 has ended. It was a splendid meeting with a large number of presentations that were really of great interest. Also, it was great to have the opportunity to meet old friends again and make new friends (GHI has got new members again). As promised by the organisers, the weather was great too, better than predicted by the meteorological authorities. As always the food was very good and it strengthened my belief that the Ukraine could be and likely will become one of the most important sources of healthy food for Europe and beyond. I thank the organisers for doing a great job, knowing that organising a congress is hard and complex work and it was all done by the university, without help from professional congress organisers (which made it possible to have a very acceptable registration fee).

 Prof. Huub Lelieveld,

The Netherland

31 May 2016

 

....Большое спасибо за высокий уровень организации и проведения Конгресса!!!
Сегодня доложила руководству Высшей школы биотехнологии и пищевых технологий СПбПУ Петра Великого о результатах участия в Конгрессе и об интересных докладах участников.
Очень рада была нашему знакомству!

Всегда рады сотрудничеству с Киевским университетом пищевых технологий!...

С уважением,

Профессор Жилинская Н.Т.

Российская Федерация

31 Mая 2016

 

 

Dear all,

I am really looking back on a great time in Kiev! 

This conference gave to me a couple of nice opportunities:

1. Meeting old friends!

2. Having the opportunity to open news contacts and new friends!

3. Establishing more confidence that the Ukraine will be a stable regional section of EHEDG.

4. Seeing the possibility to implement Hygienic Design course/modules in the University in Kiev.

5. A greater interest by the young students for Food Safety and Hygienic Design.

Kiev is a beautiful city !!!!

Many thanks for arranging my travelling and hotel. I feeling at home as well!!!

Looking forward to have future opportunities to visit a next event on Food Safety and /or Hygienic Design in Kiev.

 

Best regards,

Karel Mager

Germany

31 May 2016

 

Фотография профиля пользователя Kakurinov Vladimir 

Dear all,

Many thanks to you and to National University of Food Technologies for CEFood 2016 good organization and warm hospitality in Ukraine and wonderful city of Kyiv. You managed all participants to experience European spirit and family atmosphere among present participants.

 

Best regards,

Prof. Vladimir Kakurinov 

Macedonia

30 May 2016

 

 

Dear all,

I would like to thank you for your hospitality and the organization of CEFood2016. I have wonderful memories and made several interesting contacts during the Congress. My apologies that I could not stay until the end, and also sorry that I did not have a business card on me to present to you. Please find though my full contact details below. I hope there will be another time at Kyiv or elsewhere where can meet. Also, thank you for the excursion to Obolon, to everybody who helped in organising it, and to explain to me the different universities and the meaning of 'Rus'.

So, thank you again for the wonderful conference, and hopefully we will meet again.

Sincerely,

Prof. Dr. Nicolas Szita,

AMIChemE Departmental Graduate Tutor

United Kingdom

 

Description: Nayil Dinkçi'nin Profil Foto?raf?

 

Thank You for kind hospitality from arriving until the departure.

Thanks to Team for the great congress organisation, there was always someone to inform us. Thank You also for the social activities and the excursion. So we had the chance to meet and talk with colleagues at a social atmosphere. My impression about the “8th CEFood Congres 2016 Kyiv” is that it was step by step planed and well organised. I personally had the chance to make an oral presentation, meet some of my colleagues from different countries and also to get in contact with new colleagues working in the same area.

 

Thank You for Your Hospitality. 

With best wishes

Assoc. Prof. Nayil Dinkci

Turkey

 

 

Громадська організація «Відкритий світ молоді» інформує про міжнародну поїздку.

Громадська організація «Відкритий світ молоді» інформує про те, що з 30 червня по 08 липня 2016 року відбудеться міжнародна поїздка до Литви, Латвії, Польщі.

У поїздку запрошуються студенти та викладачі нашого університету, які зацікавлені в ознайомленні з культурою і традиціями країн Балтії.

Витрати на проживання, харчування та проїзд передбачаються за рахунок учасників поїздки. Вартість поїздки 380 Євро. У вартість входить: проживання в готелях, харчування згідно програми,  транспортне обслуговування (автобус) за маршрутом, екскурсії. Проїзд до місця виїзду групи (м. Львів) та у зворотному напрямку оплачується окремо.

За додатковою інформацією звертатися у відділі міжнародних інтеграційних проектів та академічної мобільності в каб. А-308,  вн.тел. 93-83.

 

 

 



Усі  права належать їх правовласникам. Використання інформації зі сторінок проекту тільки при згоді адміністрації проекту, з обов`язковим посиланням на джерело.

©2009-2012 http://www.nuft.in.ua
Created by MaFF.